No:Ofte Stilte Spørsmål

From X-Moto
Jump to: navigation, search

English - Català - Español

Hva er systemkravene?

Her er de minste kravene du må ha for å kjøre spillet:

CPU: ~500 MHz (vill gjetting).
RAM: 128 MB (minst 40 MB med fri minne er foretrukket).
Grafikk: GeForce-klasse kort med 32 MB minne (eller mer).
HDD: Minst 10 MB ledig plass.
Programvare: Microsoft Windows 2000/XP, Linux, Mac OS X, eller FreeBSD, og en skjerm-driver med støtte for OpenGL.

Jeg ønsker å spille X-Moto på en veldig treg PC. Noen tips?

Ja. Det er ett par metoder for å kjøre X-Moto på en gammel og treg PC. Ulempen er at du vil få simpel grafikk. Prøv å start spillet gjennom denne kommandoen:

xmoto -res 512x384 -bpp 16 -ugly -level 3

Nå vil spillet bli startet med en oppløsning på 512x384, 16 bits per piksel og med "ugly mode" aktivert. Merk at "-level 3" bestemmer at vi ønsker å spille på tredje bane. Dette er viktig fordi at grafikken i menyen til spillet ikke blir påvirket av -ugly, så det vil sannsynligvis bli for tungt for din PC. Du kan prøve den oppløsningen du ønsker, men 512x384 er den laveste oppløsningen som er spillbar.

X-Moto er testet på en 233-MHz IBM laptop med denne metoden. For å se hvilke baner du kan spille, bruk denne kommandoen:

xmoto -listlevels

(I Windows vil dette lage en stdout.txt fil med tilbakemeldingen)

Hvorfor er X-Moto fremdeles i "alpha"?

Alpha-betegnelsen betyr at ikke alle de planlagte funksjonene er implementert i spillet enda. Når spillet har fått alle de funksjonene jeg har planlagt vil jeg sette spillet i Beta-versjon istedet, og der vil det være til det er testet nok, og alle feil er fikset.

Lyden virker ikke!

Før versjon 0.1.8 var det ikke noe lyd i spillet. Last ned en nyere versjon.

X-Moto 0.1.6 eller tidligere versjoner kjører sakte på min PC! Hvordan fikser jeg dette?

Deaktiver "Vertical Sync" i innstillingene til din skjerm-driver. Dette er ikke nødvendig i senere versjoner av spillet. Hvis skjermkortet ditt er stilt inn til å vente på vertikal synkronisering før det oppdaterer innholdet på skjermen, vil antall bilder per sekund være begrenset til frekvensen på monitoren. For eksempel, hvis skjermen kjører på frekvensen 60 Hz, vil spillet aldri kjøre på mer enn 60 bilder per sekund. Det er et stort problem, siden X-Moto krever minst 100 bilder i sekundet for at fysikken i spillet skal være realistisk.

Støtter X-Moto egentlig Mac/FreeBSD/etc?

Jeg har vanskelig for å få testet spillet på disse platformene, siden jeg har tilgang til bare noen få maskiner. Noen folk sier at spillet fungerer på MacOS, FreeBSD, og til og med 64-bit platformer, men jeg får ikke testet dette selv.

Jeg vil ta opp repriser! Når vil du legge til denne funksjonen?

Repriser er støttet fra og med versjon 0.1.8.

Vil X-Moto støtte baner fra Elastomania?

Nei, fysikken er alt for forskjellig. Selv om det kan være mulig å importere baner fra Elastomania til X-Moto, vil det være umulig å lage baner som skal være spillbare i begge spillene.

(Linux) Lua og/eller ODE gjør at ./configure feiler, men jeg HAR de riktige bibliotekene installert!

Noen personer har problemer med å kompilere X-Moto i Linux (mest sannsynlig folk som benytter distroen Gentoo), fordi spillet feiler å linke korrekt mellom Lua og/eller ODE bibliotekene. Hvis dette er tilfellet med deg, f.eks. om den vanlige installasjons-prosedyren feiler på din maskin, prøv å laste ned den spesielle X-Moto-pakken som inneholder kildekoden til Lua og ODE: xmoto-0.1.16-with-ode-lua-src.tar.gz Denne pakken installeres på samme måte som vanlig.

(Linux) Hvorfor feiler spillet når jeg har kompilert det og skriver ./xmoto?

Spillet finner ikke datafilene. Enten kan du prøve å installere det (som root med make install), eller cd til mappen bin og start spillet derfra med ../xmoto. Den nyeste versjonen av X-Moto har en bedre feilmelding for dette.