No:Kompilere i Windows

From X-Moto
Jump to: navigation, search

English - Deutsch - Català - Español

For øyeblikket er en versjon av Visual Studio .NET 2003 (eller nyere) nødvendig for å kompilere X-Moto i Windows, selv om det også skal være mulig å få det til med andre verktøy som Dev-C++ også, hvis du virkelig vet hva du gjør.

Hvis du har Visual Studio .NET 2003, last ned den nyeste xmoto-VERSION-win32-src.zip fra SourceForge.net-siden [1], og pakk ut zip-filen et sted. I mappen vcnet/ vil du finne filen xmoto.sln sammen med de nødvendige bibliotekene; åpne filen i Visual Studio .NET og trykk Build for å kompilere alt. Når det er gjort, vil alle programfilene være lagret i mappen bin/, hvor du også vil finne alle datafilene.

Debug Builds

En av de to tilgjengelige build-typene er debug build. Denne vil produsere programfiler med navn som ender på d; bin/xmotod.exe og bin/xmoto-editd.exe. Disse vil vanligvis kjøre gangke sakte, men de inkluderer debug-informasjon og andre kjekke ting. Du vil også merke at de skjekker hvor mye minne spillet bruker. Når spillet eller editoren avsluttes, vil du finne en fil kalt memleaks.log, som forteller om programmet har lekket minne eller ikke.

Release Builds

Denne genererer da altså ikke programfiler som slutter på d. Disse filene er de samme som de som blir offisielt lansert.

Hvis du ønsker å lage en installasjonsfil for spillet, er det en fil kalt xmoto.nsi i mappen bin/ som er et script for NSIS [2]. Husk at du er nødt til å lage DOS-kopier (\r\n linje endelser) av noen av tekstfilene i roten først. Les error-meldingene for detaljer :).